קרדיט לתמונות PIXABAY

תנור פירוליטי הוא פתרון מעולה לבעיה הקלאסית של ניקוי תנורים. הרי כולנו מכירים את הרגע הזה, כשאתם מוציאים תבנית פיצה מהתנור או עוגת שכבות, רק כדי לגלות את הכתמים שנמסו אל תחתית התנור והפכו לחלק ממנו. ניסיתם לנקות את התנור? כן, סביר להניח שאתם יודעים שבנקודה זו די הסתבכתם.

אז הנה הפתרון הקסום: תנור פירוליטי!

זהו תנור שמתחמם לטמפרטורות גבוהות (מעל 400 מעלות צלזיוס) ושורף את כל השאריות הדביקות, הלכלוך ומשקעי השומן עד שהם הופכים לפחמים, בתהליך שנקרא פירוליזה. ומה נשאר לכם לעשות? פשוט לנגב את שאריות האפר הקטנות עם מטלית, והופה – התנור נראה כמו חדש!

עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם – רגע, זה לא יגרום לפיצוץ? תירגעו, הטכנולוגיה של תנורים אלו חכמה יותר מכפי שאתם יכולים לשער, והתנור נשאר בטוח ונקי, בהתנהלות שחוסכת לכם זמן, לצד היתרון החשוב של מניעת הצורך בשימוש בחומרי ניקוי חזקים וקשים לשימוש.

איך עובד תנור פירוליטי?

בכל פעם שאתם משתמשים בתנור, נותרים על הדפנות, הקרקעית והדלתות שלו נתזי שומן, שאריות רטבים וכל מיני מזהמים שמציפים אותו, ובסיום השימוש, הניקוי עשוי להיות מורכב, מה שמוביל לצורך במוצרי ניקוי תנורים חזקים מאוד שמותירים את התנור נוצץ שוב (או לפחות פחות מלוכלך).

מכיוון שלרוב התנורים יש את אפשרות הצלייה בגריל בתוך התנור, אם אתם צולים הרבה בשרים וירקות, אתם בהחלט צריכים לקנות תנור פירוליטי.

האם תנור פירוליטי מבצע את כל תהליך הניקוי בעצמו?

נכון שתנורים פירוליטיים נקראים גם תנורי 'ניקוי עצמי', למרבה הצער הם לא יעשו את כל העבודה בשבילכם – אבל החדשות הטובות הן שהם ידאגו לרוב משימת הניקוי.

בהתאם לדגם שתבחרו, תצטרכו להסיר את המדפים ואת המסילות הצדדיות ולנגב את החלק הפנימי של הדלת לפני הפעלת מחזור פירוליטי. מומלץ גם לנקות חתיכות גדולות של חלקיקים אפויים לפני השימוש בפונקציה הפירוליטית.

שימו לב היטב לזכוכית, והסירו את כל השומנים והשאריות, אחרת הם ייאפו שוב ולא ניתן יהיה להסירן. חשוב גם להקפיד לנקות היטב את דלת הזכוכית החיצונית, שכן גם בחלק זה שאריות הסימנים עלולות לעבור תהליך אפייה נוסף ויהיה קשה להסירן.

כמה זמן לוקח ניקוי פירוליטי?

מחזור ניקוי פירוליטי ייקח בערך שעה עד שלוש שעות, תלוי בהגדרות התנור. לדגמים רבים יש מספר הגדרות לאפשרויות מחזור ניקוי שתוכלו לבחור בהתאם למידת הלכלוך, וההמלצה היא לבחור תנור פירוליטי שיש לו לפחות שני מצבי ניקוי: ניקוי קל וניקוי כבד.

תדירות הפעלת מחזור הניקוי תלויה בתדירות השימוש בתנור, ומומלץ לבצע ניקוי פירוליטי כל חודש שני, כמו גם להקפיד על ניקוי שפכים ופיסות מזון גדולות בהקדם האפשרי כדי למנוע אפייה מחודשת שלהם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *